Welke magazijnbakken zijn er?

Magazijnbakken zijn één van de meest gebruikte opslagmiddelen in allerlei sectoren. Door de populariteit en verschillende toepassingen zijn er door de jaren heen dan ook verschillende soorten magazijnbakken ontwikkelt. Het is daarom soms lastiger dan verwacht, om erachter te komen welke magazijnbakken u nodig heeft om uw werkprocessen zo efficiënt en overzichtelijk mogelijk te laten verlopen. In deze blog zetten we daarom de verschillende soorten magazijnbakken op een rij, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw onderneming.

Gepubliceerd op 3 augustus 2023 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

Wat zijn magazijnbakken?

Magazijnbakken worden voor allerlei soorten van opslag gebruikt. Omdat ze in allerlei maten, soorten en materialen te vinden zijn, is er altijd wel een magazijnbak te vinden die past bij uw gewenste gebruik. Zo zijn er naast traditionele magazijnbakken ook stellingbakken en sorteerbakken, die binnen dezelfde opslagcategorie vallen. Het doel van een magazijnbak is dus het opslaan van een product of materiaal, het soort product of materiaal en de bijbehorende afmetingen en materialen kan dus verschillen. Denk daarom bij het selecteren van de juiste magazijnbakken na over waar u deze voor gaat gebruiken en wat hier de bijbehorende specificaties zijn. 

 


 

Materiaal

Het materiaal waarvan de magazijnbakken zijn gemaakt, heeft een invloed op de opslagcapaciteit en de mogelijke toepassing van de bak. Zo kunt u bij Kruizinga kiezen uit een breed assortiment kunststof magazijnbakken en stalen magazijnbakken. Deze zijn in allerlei soorten en maten beschikbaar, maar wat zijn de verschillen tussen deze materialen?

 

Kunststof magazijnbakken

De veelvoorkomende magazijnbakken zijn gemaakt van kunststof, dat komt omdat deze bakken vaak goedkoper zijn dan een metalen variant en voor allerlei doelen kunnen worden ingezet. De bakken kunnen tegen een stootje en zijn in verschillende kleuren en afmetingen te vinden, waardoor allerlei opslag- en transportprocessen binnen een onderneming kunnen worden ingericht met bijpassende soorten en formaten kunststof bakken. Magazijnbakken van kunststof zijn lichter dan metalen bakken en zijn daarom goed te verplaatsen binnen bijvoorbeeld een magazijn. 

Metalen magazijnbakken

Deze magazijnbakken zijn sterker dan de kunststof varianten en kunnen ook hitte beter verdragen. De metalen magazijnbakken van Kruizinga zijn gemaakt van staal met verschillende oppervlaktebehandelingen. Daarnaast zijn onze metalen magazijnbakken zeer duurzaam omdat de hoeken zijn gelast, wat het draagvermogen en de kwaliteit van de magazijnbakken verbeterd. Stalen magazijnbakken kunt u bijvoorbeeld inzetten voor het veilig opbergen van zware materialen of als opvangbak voor nog warme metalen onderdelen.

 


 

Soorten magazijnbakken

Er zijn allerlei soorten magazijnbakken te vinden, allemaal met eigen toepassingen, voordelen en nadelen. Hieronder hebben wij dé vijf veelvoorkomende soorten magazijnbakken op een rij gezet. Zo weet u precies welke magazijnbakken het beste aansluiten op uw gewenste gebruik.

 

Stapelbare magazijnbakken

Wanneer u magazijnbakken eenvoudig wilt kunnen neerzetten, zonder gelijk een volledige oppervlakte ermee te hoeven vullen, kunt u kiezen voor stapelbare magazijnbakken. Deze bakken kunnen eenvoudig op elkaar worden gestapeld, waardoor er minder ruimte wordt ingenomen op bijvoorbeeld een werktafel. Daarnaast kunt u hiermee ook eenvoudig onderdelen of productgroepen bij elkaar plaatsen in stapelbare magazijnbakken, om uw opslag zo overzichtelijker te maken. 

Inklapbare magazijnbakken

Magazijnbakken worden niet altijd gebruikt. Het kan zijn dat er voor drukke periodes meer magazijnbakken nodig zijn. Het is dan wel zo belangrijk dat u de rest van het jaar de ongebruikte bakken eenvoudig en efficiënt kunt opbergen en hier zo min mogelijk ruimte mee weet in te nemen. Inklapbare magazijnbakken zijn dan een verstandige investering. Deze bakken zijn voorzien van eenvoudig in te klappen wanden, waardoor deze zo min mogelijk ruimte in hoeven te nemen als er geen gebruik van wordt gemaakt. 

 

Grijpbakken

Een magazijnbak met grijpopening noemen we ook wel een grijpbak. Deze magazijnbakken hebben aan de voorkant een opening en zijn voorzien van een grip. Hierdoor kunnen deze eenvoudig verplaatst worden op een tafel of uit een stelling worden gehaald. Daarnaast is het vanwegen de opening aan de voorkant ook efficiënt te gebruiken. Onderdelen en producten die in een grijpbak zijn opgeslagen zijn in één oogopslag te zien en kunnen ook makkelijker erin en eruit gehaald worden. 

Gesloten magazijnbakken

Magazijnbakken waarvan alle vier de wanden dezelfde hoogte hebben, noemen we gesloten magazijnbakken. Deze bakken kunnen daarom volledig gevuld worden, wat bij grijpbakken bijvoorbeeld niet het geval is vanwege de grijpopening aan de voorkant van de bak. Dit maakt de bakken ook veiliger voor opslag en transport van goederen. 

 

Stellingbakken

Voor een overzichtelijke en efficiënte opslag van middelen in een magazijn, zijn stellingbakken een zeer geschikte optie. Zo kunt u een bestaande stelling inrichting met bijpassende magazijnbakken en deze inrichten om zo uw productieprocess zo efficiënt mogelijk te maken. Daarnaast kunt u natuurlijk ook een stelling met magazijnbakken aanschaffen, om zo een hierop ingerichte stelling in gebruik te nemen.

Welke magazijnbak heeft u nodig?

Bent u er nog niet - of juist al wel - helemaal uit welke magazijnbakken het beste bij uw werkzaamheden passen of ontvangt u graag persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten nemen alle tijd om u van een passend en persoonlijk antwoord te voorzien. Telefonisch kunt u ons elke werkdag bereiken op 088 533 15 55 of berichten via Whatsapp op +316 128 156 55. Natuurlijk kunt u ons ook per mail bereiken door een bericht te sturen naar sales@kruizinga.nl.

 


Dit vindt u misschien ook interessant