Wanneer kiest u voor maatwerk?


Maatwerkproducten naast elkaar: gaascontainer, palletopzetrand en de stalen stapelbakken

 

Wanneer heeft u maatwerk nodig en wanneer is een bestaand opslag- of transportmateriaal voldoende? In het algemeen is het zo dat maatwerk een oplossing is, wanneer een bestaand product niet toereikend is. Daarbij moet het op maat gemaakte product wel voordeel opleveren. En dat gaat vaak over meer dan over winst.

 

Maatwerk wordt bijvoorbeeld rendabel bij:

✓ hoge aantallen

✓ bij de bescherming van dure producten

✓ of omdat het duurzamer is. 

 

Bij Kruizinga hebben wij al veel specifieke op maat gemaakte opslag- en transportmaterialen opgeleverd voor onze klanten. Denk aan stalen pallets, stapelrekken en gaascontainers. En dat naar volle tevredenheid. Veel van de op maat gemaakte producten ziet u ook terug onder de verschillende productcategorieën


Hier ziet u de stalenpallets los en met vloerdelen. De uiteindelijke maatwerkoplossing voor het vervoeren van de ijkenhouten vloerdelen.

 

Hoe verloopt het proces? Een praktijkcase

Een praktijkcase om u een idee te geven hoe een proces van maatwerk eruit kan zien. Voor Van Ham Tenten & Podia hebben wij stalen pallets laten maken voor het duurzaam vervoeren én opslaan van eiken vloerdelen.    

 

Tijdens het evenementenseizoen verzorgt Van Ham Tenten & Podia dagelijks tot wel zes evenementen. Bij grote en kleine evenementen worden de tenten en podia opgezet en vloeren gelegd. Voor de vloeren gebruikt Van Ham langwerpige eikenhouten vloerdelen (zie afbeelding). De vloerdelen werden vervoerd en opgeslagen op standaard houten pallets.  

 

Het dagelijkse proces van het vervoeren van de langwerpige vloerdelen op standaard pallets ging ten koste van zowel de vloerdelen als de pallets. En de kosten voor het repareren en vervangen van de vloeren liepen hoog op. Martijn van Van Ham, is samen met zijn team op zoek gegaan naar een duurzame oplossing voor zowel het vervoer als het opslaan van de vloerdelen. Daarbij zijn ze uitgekomen op stalen maatwerkpallets. De stalen pallets moesten zorgen dat de vloerdelen:

 

✓ niet kapot gaan door het vervoer

✓ langer meegaan en

✓ eenvoudiger vervoerd konden worden. 

 

Daarom koos Van Ham voor Kruizinga

Het eigen ontwerpteam van Van Ham is aan de slag gegaan met het ontwerp en het prototype. Voor de uitvoering zijn ze met het finale ontwerp bij Kruizinga uitgekomen. Omdat wij de kennis hebben en ook nog eens de beste prijs konden bieden. Door alle duurzame voordelen is dit project voor Van Ham rendabel gebleken ondanks de hoge kosten. 


Is maatwerk voor u de beste oplossing?

Heeft u nog vragen of wilt u eens sparren omdat u voor de keuze staat: maatwerk- of standaardoplossing? Bijvoorbeeld omdat u uw dure producten beter wilt beschermen tijdens vervoer. Ga dan gerust in gesprek met de maatwerkspecialist van Kruizinga. Door de kennis van de mogelijkheden op het gebied van maatwerk helpt de specialist u bij het maken van de beste keuze. U heeft immers meer keuzes. Een aanpassing van een bestaand (maatwerk)product behoort daar ook toe. En dat is voordeliger, maar vaak ook sneller te realiseren. Zeker in vergelijking met het ontwerpen van een totaal nieuw product. 

 

Soms weten klanten niet dat wij ook bestaande producten eenvoudig en veilig aanpassen. Dat bleek pas bij een van onze klanten. Wij kwamen er toevallig achter dat zij aan een bestaand artikel een extra stukje laste om het in het proces te laten passen. Dat deden ze bij elke nieuwe aankoop. Dit soort kleine aanpassingen zijn heel eenvoudig en voordelig vanuit de fabriek te realiseren. Bovendien weten we dan zeker dat de veiligheid van uw medewerkers is gegarandeerd. Omdat de aanpassing in het ontwerp wordt aangepast en gemaakt is dat sterker dan een las.    

Hulp nodig bij een ontwerp?

Wij helpen u graag met het zoeken naar een oplossing voor uw specifieke vraag of wens. En als blijkt dat u maatwerk nodig heeft, helpen wij u bij het ontwerp. Als u dat wenst. Want u kunt natuurlijk ook zelf iets ontwikkelen, waarbij wij u alleen helpen dit te finaliseren.

 

Wij kunnen u helpen bij:

✓ het uitwerken van een idee

✓ het optimaliseren van uw specifieke tekening

✓ het laten maken van de definitieve producten bij een compleet ontwerp met prototype.

 

Meer efficiëntie maakt maatwerk op termijn voordeliger

Wanneer de maatwerkoplossing tot meer efficiënte leidt, werkt dat direct prettiger en is het op termijn ook voordeliger. Dit kan op de korte of lange termijn zijn. Denk bijvoorbeeld aan een optimale indeling qua opslag of transport zorgt voor meer snelheid. Een ander goed voorbeeld is het maatwerk dat we met en voor KLM Component Services hebben opgeleverd. Voor de opslag van dure vliegtuigcomponenten. Zo'n klein vliegtuigcomponent overtreft de prijs van een Ferrari. Daar wilt u wel voorzichtig mee omgaan. Bekijk hiervoor de video die wij in samenwerking met RTL Transport hebben gemaakt.

 

 

 

 

Is maatwerk duurzamer?

Wanneer een maatwerkoplossing leidt tot een efficiëntere indeling qua opslag of transport, is dit vrijwel automatisch óók een duurzame oplossing. Producten gaan bijvoorbeeld langer mee. Het is ook duurzamer wanneer een maatwerkoplossing uw werknemers ontlast. Bijvoorbeeld een oplossing waardoor uw medewerkers op de juiste hoogte werken en waardoor de druk op de rug wordt weggenomen. Of wanneer u door maatwerk een proces anders inricht en er minder handelingen nodig zijn. Ook dit ontlast uw werknemers fysiek. Daarbij ontstaat er meer ruimte omdat minder handelingen ook minder tijd kosten. 

 


Over maatwerk en Kruizinga producten 

Kruizinga is in 1960 gestart als constructiebedrijf. In de tussenliggende jaren is de kennis van constructies gebleven. We hebben ondertussen goede connecties met producenten en leveranciers op- en uitgebouwd. Ook hebben wij al veel van onze klanten succesvol geholpen helpen met maatwerkproducten. Daarnaast hebben we bestaande producten verbeterd zoals de rolcontainers, stapelracks en stalen stapelbakken. Wij hebben one expertise in maatwerk door de jaren heen bewezen. Daarom is er ook zoveel mogelijk op het gebied van maatwerk. 

 

Stalen maatwerkproducten

Op het gebied van stalen maatwerkproducten kunnen wij vrijwel alles. Van nieuw te ontwikkelen producten tot het aanpassen van bestaande producten. Heeft u maatwerk wensen/ideeën voor stalen producten, ga dan gerust in gesprek met onze specialist. En onderzoek samen de mogelijkheden voor de beste oplossing. 

 

Kunststof maatwerkproducten

Heeft u een groot aantal kunststofproducten nodig of heeft u een specifieke kunststof oplossing nodig? Dan behoort maatwerk van kunststofproducten ook tot de mogelijkheden. Overleg mogelijkheden met onze specialist. 


Wilt u direct eens praten over maatwerk?

Ga dan gerust in gesprek met een van onze experts. Maak een afspraak: stuur een e-mail (sales@kruizinga.nl) of bel tijdens werkdagen 088 533 15 55.

 

Voorbeelden van maatwerk vindt u op de productcategoriepagina's. Of kijk direct naar alle voorbeelden van op maat gemaakte stapelrekken.