Gasflessenopslag

Bekijk ons grote assortiment gasflessenopslag bij Kruizinga.

Opslagruimte voor gasflessen: veiligheid voorop!

Gasflessen zijn een van de gevaarlijkste gereedschappen om mee om te gaan. Om ongelukken bij de opslag ervan te voorkomen, is het belangrijk een degelijke en betrouwbare gasflessenkast of gasflessenopslag te kiezen. Van het materiaal van uw gasflessenkast binnen of buiten tot het transport van uw gasflessen, Kruizinga is er om u te helpen veilig te werken.

 

Belangrijk: Lees hier alle richtlijnen voor opslag van gasflessen en gevaarlijke stoffen m.b.t. brandveiligheid, arbeidsveiligheid en milieuveiligheid volgens PGS 15 (publicatiereeks gevaarlijke stoffen).

 

Meer weten over gasflessenopslag? Lees onderstaand verder.

Slimme keuzes 

 

Hoe herkent u een opslagkast voor gasflessen?

Een van de sleutels voor de opslag van uw gascontainers in een bedrijf is ventilatie. Als u geen gasflessen opslag buiten kunt installeren, zorg er dan voor dat de opslag van uw gasflessen in een perfect geventileerde ruimte wordt geplaatst. Bovendien moet uw gasflessenkast brandveilig zijn om de verspreiding van vlammen bij een incident te voorkomen. Denk er ook aan een opslagruimte voor gasflessen van een bedrijf te kiezen met een slot of hangslot. Het is belangrijk te voorkomen dat een cilinder in verkeerde handen valt. Er zijn kasten van verschillende afmetingen, afhankelijk van het soort gasflessen dat u hebt. Zoals u ziet is de kwaliteit en veiligheid van uw gasflessenopslag van het grootste belang.

 

Welke gasflessenwagen moet u kiezen?

Om uw taak te vergemakkelijken en uw containers veilig te vervoeren, adviseert Kruizinga u een gasflessenhandwagen te gebruiken. Uw speciaal voor dit soort producten ontworpen gasflessenhandwagen heeft wielen en een handvat waarmee u de cilinders soepel en veilig kunt verplaatsen. Gewoonlijk heeft dit type wagen een ketting om de cilinder vast te zetten om te voorkomen dat hij valt. Sommige gasflessenkarren kunnen zelfs meerdere gasflessen tegelijk vervoeren. Ten slotte zijn er ook gasflessenpallets die voor dit type lading zijn ontworpen. U kunt ze eenvoudig verplaatsen met een vorkheftruck.


FAQ

Wat is een gasflessenopslag?

Een gasflessenopslag is een apart hok waar u uw gasflessen veilig kunt opslaan. Het veilig opslaan en vervoeren van gasflessen is van groot belang voor de veiligheid van uw medewerkers, omwonende en omgeving.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van een gasflessenopslag?

Denk na over hoeveel gasflessen u moet opslaan, de afmetingen van gasflessen, de ruimtebeschikbaarheid en eventuele specifieke wettelijke vereisten voor opslag. 

Mag ik lege gasflessen samen met volle gasflessen opslaan?

Het is over het algemeen beter om lege gasflessen gescheiden te houden. Dit om verwarring te voorkomen. 

Zijn er regels voor het markeren van gasflessenopslag?

Ja, het is belangrijk om gasflessenopslag duidelijk te markeren met waarschuwingsborden en labels die aangeven welke gassen er worden opgeslagen. 

Kan ik een tweedehands gasflessenopslag aanschaffen?

Naast een nieuwe gasflessenopslag kunt u ook een gebruikte gasflessenopslag aanschaffen. Wel is het mogelijk dat deze op het moment dat u kijkt op zijn want bij gebruikt geldt op = op. Wilt u meer weten over gebruikt? Lees dan onze gebruikt pagina.

Zijn er nog andere handige producten voor in een magazijn?

Kruizinga heeft verschillende producten in het assortiment welke u kunnen helpen in een magazijn. Denk bijvoorbeeld aan: magazijnwagens, palletwagens, rolcontainers, stapelrack etc.