Welke kruiwagen kopen?

Kruiwagens worden op verschillende plekken en in verschillende vakgebieden ingezet. Daarnaast kunnen ze voor allerlei doeleinden worden toegepast en worden ze in allerlei soorten verkocht. U zit daarom al snel met de vraag: ‘Maar welke kruiwagen moet ik kopen?’. In deze blog geven we u een overzicht van de verschillende kruiwagens, banden en toepassingen. Zo kunt u met deze informatie een passende keuze maken. Een kruiwagen kopen wilt u namelijk niet zomaar even doen!

Gepubliceerd op 17 juli 2023 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

De verschillende soorten kruiwagens

Er bestaan allerlei soorten kruiwagens, zo zijn er:

 

  • - Universele kruiwagens
  • - Gereedschapskruiwagens
  • - Bouwkruiwagens
  • - Ergonomische kruiwagens
  • - Kuipen kruiwagens

 

Lees in onze keuzehulp een uitgebreide uitleg over deze verschillende soorten kruiwagens!

 

Voor welk doel een kruiwagen kopen?

Het is van belang om vooraf te bepalen voor welk doel u de kruiwagen wilt gebruiken. Hiermee kunt u goed overwogen keuze maken wanneer het aankomt op het volume en het materiaal van de kruiwagen. Daarnaast zijn er ook kruiwagens voor specifieke doelen of locaties zoals gereedschapskruiwagens en kuipen kruiwagens. Omdat ze zeer specifiek zijn, is het niet altijd nodig om zo’n kruiwagen te kopen. U kunt bij Kruizinga daarom ook een kruiwagen huren als u deze nog niet wilt kopen of voor een kortere periode nodig heeft.

 

Gebruiksgemak

Wanneer u wilt investeren in het gebruiksgemak van een kruiwagen, omdat deze bijvoorbeeld vaak gebruikt wordt, kunt u kiezen voor een ergonomische kruiwagen. Deze kruiwagens zijn uitgerust met extra handvaten en hendels, waardoor deze minder belastend zijn voor het lichaam van de gebruiker. Helemaal wanneer de kruiwagen voor langere periodes achter elkaar gebruikt worden kan dit een verstandige keuze zijn op de lange termijn voor zowel uzelf als u werknemers.

 

 

 

De juiste wielen

Elke ondergrond is anders, er zijn daarom ook verschillende soorten banden waarmee kruiwagens uitgerust kunnen worden. De keuze waar u vooral over na wilt denken is of u een luchtband of een anti-lek band nodig heeft. Over het algemeen worden kruiwagens vaak gekocht met een luchtband, deze zijn lichter en voordeliger. Een anti-lek band wordt gevuld met een vaste substantie waardoor deze niet zomaar spanning kan verliezen. Ze worden hierdoor wat duurder en zwaarder, maar in de bouw en tuinbouw is dit vaak voordeliger gezien banden minder vaak vervangen worden. Hier is namelijk scherp materiaal en snoeiafval dat luchtbanden sneller kan beschadigen.

 

 

 

 

 

 

De juiste kruiwagen gevonden?

Bent u er helemaal uit? Dan kunt u in ons kruiwagen overzicht op zoek naar de kruiwagen die voldoet aan al uw wensen. Heeft u vragen of ontvangt u liever persoonlijk advies? Neem dan natuurlijk contact op met onze experts. Zij nemen graag de tijd om alle mogelijkheden met u door te nemen. U bereikt ons elke werkdag telefonisch op 088 533 15 55, maar kunt ook mailen naar sales@kruizinga.nl.

 

 


Dit vindt u misschien ook interessant