Onze top 5 duurzaam ondernemen tips

Duurzaam ondernemen doen we bij Kruizinga al jaren. Daarnaast ondersteunen we ook onze klanten bij het verduurzamen van hun ondernemingen, door verschillende oplossingen aan te bieden. In de afgelopen 64 jaar hebben we een hoop processen verbeterd voor bedrijven en de planeet. Daarom delen we in deze blog onze top 5 duurzaam ondernemen tips met u!

Gepubliceerd op 30 april 2024 Laatst gewijzigd 30 april 2024

1. De juiste verlichting

Als het gaat om duurzaam ondernemen tips die we zelf hebben geïmplementeerd, is het gebruiken van duurzame verlichting één van de eerste grote veranderingen die we aanraden. In 2020 is de verlichting in ons magazijn vervangen door LED-verlichting. LED-verlichting is feller, waardoor het werkplekken niet alleen duurzamer, maar ook veiliger maakt. 


LED-licht is een stuk duurzamer, de lampen hebben meer branduren, is zuiniger in energiegebruik en het licht kan gerecycled worden. LED-verlichting is duurder in de aanschaf, maar kijkend naar alle voordelen is de investering is het in vele gevallen goedkoper én duurzamer


Meer over verbeteringen in ons magazijn

2. Circulair ondernemen

Circulariteit is in vele gevallen niet alleen beter voor de planeet, maar ook voor de industrie en ondernemers zelf. Een bedrijf dat middelen verkoopt of produceert zonder afval te produceren, werkt circulair. De focus ligt namelijk op het gebruiken en hergebruiken van grondstoffen, zonder deze weg te gooien. 


Populaire manieren om circulair te ondernemen is door middelen te gebruiken, repareren, hergebruiken en recyclen. Circulair ondernemen zorgt voor bewuster investeren en werken, wat financieel verstandig is. Kijk daarom naar uw productaanbod en kijk hoe u circulariteit hierin kunt verwerken. 


3. Stel een CSR plan op

Een Corporate Social Responsibility plan, afgekort CSR-plan, is een plan waarin ondernemingen hun impact op de mens, omgeving en planeet verklaren. In Nederland maken we ook gebruik van de term 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen', afgekort: MVO. Door zo'n plan op te stellen en gerichte goals op te stellen, heeft een onderneming een verklaring en plan de campagne om te verduurzamen. 


Tijdens het opstellen van een CSR-plan neemt u de tijd om pluspunten en verbeterpunten te identificeren, waardoor u bewuster wordt van de impact van uw bedrijf en de manieren waarop u deze kunt verbeteren. Door hier goals aan te verbinden en een plan om de goals te behalen op te stellen, kunt u een stuk efficiënter uw onderneming verduurzamen op een haalbare manier. 

4. Huren en (uit)lenen

Geen dag is hetzelfde als ondernemer en de middelen die we nodig hebben kunnen per periode verschillend zijn. Zo hebben veel bedrijven tussen oktober en december meer opslagmiddelen en opslagruimte nodig om aan het verhoogde koopgedrag van consumenten te kunnen voldoen. 


Door tijdelijke benodigdheden te huren in plaats van te kopen, voorkomt u dat een groot deel van het jaar deze middelen ongebruikt blijven en onnodig ruimte in beslag nemen. Samenwerken met andere ondernemers en middelen (uit)lenen aan elkaar kan daarin ook een goede oplossing zijn. 


Zelf tijdelijke logistieke hulpmiddelen nodig? 


Bekijk het huuroverzicht

5. Hergebruiken

Een tip die u helpt bij uw bedrijf verduurzamen, is het hergebruiken van middelen waar mogelijk. Zo kunnen dozen waarin middelen worden geleverd, vaak nog hergebruikt worden voor het verzenden van bestellingen. Hetzelfde geldt voor verpakkingsmateriaal en onderdelen van niet meer te repareren producten. 


Neem de tijd om in kaart te brengen hoeveel afval uw bedrijf produceert en breng in kaart hoe (een deel van) het afval nog nuttig kan zijn. Denk aan direct hergebruik, zoals bij dozen en verpakkingsmateriaal. Maar ook aan indirect hergebruik, zoals bijvoorbeeld het hergebruiken van de schroeven uit kapotte producten. 


Ook het aanschaffen van gebruikte opslagmiddelen, in plaats van nieuwe opslagmiddelen, is een goed voorbeeld hiervan. Dit is niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper. Zo zijn onze gebruikte opslagmiddelen tot wel 70% goedkoper!


Populaire gebruikte opslagmiddelen

Gebruikt
Rolcontainer 2-heks insteekhekken + 2 nylon spanbanden
€ 68,45
14 mei bezorgd
Gebruikt
Magazijnbak kunststof Met grijpopening stapelbaar
€ 2,56
14 mei bezorgd
Gebruikt
Stapelrack Mobiele rack geschikt voor rongen 60.3
€ 127,50
14 mei bezorgd
Gebruikt
Stelling Legbordstelling compleet met toebehoren
€ 139,45
14 mei bezorgd